Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Hjelp mot narkotikaproblemer

Hei!

Hva hjelper mot narkotika?

Gutt 13

Svar fra ungrus.no 28.03.2019

Hei!

Jeg regner med at du lurer på hva som hjelper hvis noen har fått problemer fordi de er blitt avhengige av narkotika.
Dersom man ønsker å slutte med rusmidler, kan det være vanskelig å gjøre det helt på egen hånd. Ofte er det en hel livsstil som må endres, og det tar tid og kan være vanskelig å få til alene.
Mange trenger både å komme i bedre fysisk og psykisk form og å bearbeide vonde ting som de har opplevd. I tillegg trenger de å ha noe meningsfylt å holde på med og et godt nettverk som støtter dem. 

Mange søker sammen med andre som ønsker å bli rusfrie i selvhjelpsgrupper som NA. Fastlegen kan hjelpe slik at man får god rusbehandling. Kommunene har også tilbud til mennesker som har rusproblemer.
Det er mye som kan være til hjelp når en ønsker å komme ut av rusproblemer, og det er mange veier til målet. Det er viktig å ikke gi opp, selv om man får tilbakefall til rus.
Mange har klart det, og ikke minst kan NA være insprirerende hvis man trenger et fellesskap og å se at det er mulig å leve et godt, rusfritt liv.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut