Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Hjelp til rusavhengige

Hei!

Hvilke organisasjoner hjelper rusavhengige?

Viktig med et svar veldig fort.

Takk!

Jente 13

Svar fra ungrus.no 08.03.2018

Hei!

Når du spør etter organisasjoner som hjelper rusavhengige og sier at det er viktig med svar veldig fort, lurer jeg på grunnen til at det haster.

Dersom det er fordi du eller noen du kjenner trenger hjelp, vil jeg anbefale at vedkommende tar kontakt med fastlegen, sin, som kan henvise videre til behandling i spesialisthelsetjenesten (sykehus).
Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen hvis du lurer på hvordan du skal gå frem. Hvis man bekymrer seg for egen eller andres rus, er det godt å snakke med noen som har tid til å lytte og som vet hvor man skal gå for å få hjelp.

Dersom du spør fordi du for eksempel har fått en skoleoppgave om dette temaet, kan du gå inn på actis.no, og se hvilke organisasjoner som er en medlemmer av Actis, som er rusfeltets samarbeidsorgan.
Det finnes mange flere organsisajoner, men her kan jeg i tillegg nevne Kirkens bymisjon, NA (anonyme narkomane), AA (anonyme alkoholikere).

Håper noe av dette var svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut