Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hvor lenge er THC i kroppen?

Hei!

Er ein gutt på 16 som gikk frå å røyke hasj kvar dag til og røyke ei helg og to innimellom, eg lurer på hvor lenge THC ligger i kroppen etter den overgangen?

Gutt 16

 

Svar fra ungrus.no 04.10.2016

Hei gutt 16!

Det er vanskelig å gi noe eksakt svar på hvor lenge THC kan spores i kroppen. Det varierer fra person til person, blant annet ut i fra hvor mye fettvev du har, hvor ofte og hvor mye du har røykt, THC-innholdet i hasjen og hvor lang tid bruken har pågått. Så her er det mange faktorer som spiller inn. THC er det virkestoffet som kan spores lengst i kroppen av all narkotika. Grunnen til dette er at man ved jevnlig røyking bygger opp et depot i kroppen som lagrer seg i fettvevet. Ved jevnlig røyking fylles dette lageret opp, og skilles ut med urinen og gir utslag på urinprøver.
Det er mange som rapporterer at THC er ute av kroppen etter ca. 4-6 uker etter regelmessig bruk (daglig og ukentlig), men det kan også ta opp til flere måneder.
Ved engangsbruk av cannabis rapporteres det at THC er ute etter noen få dager. Jo sjeldnere en røyker, jo lavere utslag på urinprøver, mens ved ukentlig og daglig inntak vil lageret fortsette å fylles opp.

Det finnes altså ikke noe fasit på hvor lenge THC sitter i kroppen, mange faktorer spiller inn.

Med vennlig hilsen

Madelene Skårdal

Koordinator Hasjavvenning Kristiansand

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut