Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Hvordan få eldre til å slutte å røyke?

Hei!

Hvordan kan man få eldre til å slutte å røyke?

Jente 12

Svar fra ungrus.no 29.04.2020

Hei!

Det er ikke enkelt å få andre til å slutte å røyke dersom de ikke ønsker det selv. Ofte må røykeren selv kjenne på at det røykingen har negative konsekvenser. Det kan være at man kjenner på at man har dårlig kondis, røykhoste eller at man har fått direkte helseplager som følge av røykingen. Selv da er det mange som synes det er vanskelig å slutte. 

Hvis dette gjelder en du kjenner og har et godt forhold til, kan dere gå inn på snus- og røykesluttsiden til helsenorge.no. Der kan man både ta avhengighetstest, få gode tips om man ønsker å slutte, lese om helseskader ved røyking eller laste ned slutta-appen, som kan være til hjelp for å motivere en som går i gang med røykeslutt.

Det kan være lurt å ta kontakt med fastlegen og/eller en kommunal frisklivsentral der en bor og si at en ønsker hjelp til å slutte med røyk. Da kan man både få helseoppfølging og kurs som kan hjelpe når man skal prøve å komme ut av en avhengighet.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut