Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Savner orgasme

Hei! 

Jeg får aldri orgasmer…. Jeg har hatt kjæreste nå i tre år, før det to forhold og en sexpartner, men jeg klarer ikke helt å få orgasme… har hatt det kanskje tre/fire ganger, men sex har på en måte blitt en sånn kjip greie… jeg syns det er kjempehyggelig å ha det med typen, men da blir det mer for hans seksuelle nytelse, samt at vi både leker og tøyser litt, noe som bygger nærhet, men jeg føler veldig lite… har sluttet på p-piller for å se om det kunne hjelpe, men så langt (2 uker) har ikke noe endring skjedd… er det noe galt med meg?

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 01.11.2021

Hei! 

Det er med stor sannsynlighet ikke noe galt med deg. Det å få orgasme er en øvelse. Mange som får orgasme har øvd med seg selv først. Det er for å finne ut hva du liker. Du kan sette av egen tid til å tilfredsstille deg selv, med å fantasere og beføle deg selv med fingre og hender. Du kan kjøpe en liten vibrator som kan tilfredsstille deg rundt klitoris. Det kan være litt ømt rett på, men det finner du ut av. Når du har sex med kjæresten din, så er det viktig å bruke tid på deg.

Det er få kvinner/ jenter som får orgasme gjennom penetrering, og mange trenger å bli befølt en stund for å få opp kåtheten.
Så punkt 1: finn ut hva du liker. Punkt 2: fortell kjæresten din at dere må bruke lengre tid på deg og si eller vis hva du liker. Er dere lekne og nysgjerrige sammen, finner dere ut av dette.
Hvis du ikke finner ut av dette ville jeg gått til helsesykepleier eller tatt kontakt med en sexolog.

Lykke til! 

Vennlig hilsen

Irene Sande

Seksualrådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut