Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Voldtekt i neddopet tilstand

Hei!

Hva skjer med kroppen visst man blir dopet ned og voldtatt av en eldre mann?

Bare nysgjerrig.

Gutt

Svar fra ungrus.no 14.04.2021

Hei!

Du spør om hva som skjer med kroppen hvis du blir dopet ned og voldtatt.
Det å bli dopet ned kan bety at du ikke kan bevege deg og ikke klarer å snakke eller fysisk bevege deg bort fra situasjonen. Det kan gjøre at du blir veldig redd og får fysiske og psykiske skader (traumer).

Du er utsatt for et seksuelt overgrep hvis en voksen mann har dopet deg ned og voldtatt deg. For å kunne samtykke, må en person være våken og ved bevissthet. På ung.no skriver de at et: "seksuelt overgrep er å ha sex med en som sover, eller som er så full eller ruset at personen ikke kan ikke samtykke til, eller motsette seg sexen".
Videre skriver de at: "Alle seksuelle handlinger, som for eksempel beføling av kjønnsorganer og bryster, oralsex, fingring eller lignende, mot en som ikke kan samtykke eller motsette seg det, er ulovlig"
Det kan også oppstå fysiske skader i analåpningen (rompehullet) hvis mannen har trengt seg inn i deg. 

Konsekvensene for å ikke selv ha bestemt over egen kropp kan gjøre at personer som blir utsatt for dette vil slite fysisk og psykisk. Eksempel  på psykiske ettervirkninger, kan være å reagere på gjenstander, lukt eller lyder som kan minne om overgrepet, da er du også sannsynligvis traumatisert. Det kan også føre til depresjon og selvmordstanker. Derfor er det veldig viktig å snakke med noen voksne, hvis du selv eller noen du kjenner har vært utsatt for doping og/eller voldtekt. Det er svært alvorlig og bør politianmeldes. 

Mange gutter har store problemer med å snakke om seksuelle overgrep. Vi som har jobbet med personer utsatt for dette, vet at det er svært viktig å snakke om det og vite at også gutter blir seksuelt misbrukte og voldtatte.

Hvis du trenger hjelp til dette vil jeg anbefale deg å ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111, så kan de finne en voksen som kan hjelpe deg. 

Håper du fikk svar på det du lurte på og at du får hjelp hvis du har blitt utsatt for dette du spør om.

Vennlig hilsen

Irene Sande 

Seksualrådgiver

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut