Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hvordan slutte med hasj?

Hei!

Jeg er en ung mann som røyker hasj hver dag. Hva kan jeg gjøre for å slutte?

Hilsen ung mann

Svar fra ungrus.no 21.02.2018

Hei!

Å slutte å røyke hasj kan være veldig vanskelig. Hva som skal til for at man skal klare det er veldig individuelt. Det krever som oftest mye egeninnsats i form av motivasjonsjobbing, bevisstgjøring av egen rusbruk og mestringsstrategier. Mange opplever også at støtte fra nære og kjære er veldig viktig.

Hvis du ønsker hjelp til å slutte med hasj, tilbyr Ungdomstjenesten i Kristiansand kommune individuelle hasjavvenningsprogram. Dette er et gratis lavterskeltilbud for ungdom og unge voksne til og med 30 år som ønsker hjelp til å slutte med hasj. Programmet består av 10-15 samtaler med fokus på motivasjon og tilbakefallsforebygging. Du får støtte, råd og veiledning gjennom de fasene man vanligvis gjennomgår når man slutter med hasj og tar utgangspunkt i dine behov og utfordringer. Programmet inneholder en stor grad av bevisstgjøring av egen rusbruk og refleksjon over egen situasjon. Hensikten med programmet er å forebygge tilbakefall, men også å tilrettelegge for å få komme i aktivitet, jobb og utdanning, for dem som trenger det.

Les mer om tilbudet og kontaktinformasjon her.

Hvis du vil prøve å slutte med hasj på egenhånd, kan jeg anbefale en røykeslutt-app for cannabisbrukere; «HAP» som kan lastes ned via Appstore eller android. Appen følger fasene i hasjavvenningsprogrammet og gir deg kunnskap, råd og veiledning knyttet til det å slutte med hasj. Denne har fått gode tilbakemeldinger fra ungdom som har tatt den i bruk.

Jeg håper dette ga deg litt mer informasjon og motivasjon til å slutte med hasj.
Ta gjerne kontakt med meg på hvis du ønsker mer informasjon på tlf.: 906 02 964.

 

Hilsen Madelene Skårdal
Koordinator
Hasjavvenning Kristiansand

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut