Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Cannabis

Hei!

Hvor kommer hasj og cannabis fra?

Gutt 13

 

Svar fra ungrus.no 04.05.2016

Hei!

Cannabis er en samlebetegnelse for hasj, marihuana og cannabisolje som er materiale som kommer fra samme plante, Cannabis Sativa.
Ulike deler av planten blir brukt; marihuana fremstilles av tørkede skudd og blader, hasj fremstilles av plantesekretet og omsettes som sammenpressede plater.
Planten stammer antakelig fra Kina og ble opprinnelig brukt til tauverk og skotøy. Man har funnet avbildninger av planter helt tilbake til rundt 10 000 f. Kr.
Medisinsk bruk av planten er beskrevet i Kina fra 2000-3000 f. Kr. Deretter har planten blitt tatt mer og mer i bruk som rusmiddel grunnet sin virkning på sentralnervesystemet.

Cannabis kom for alvor til Norge på midten av 1960-tallet.
Cannabis produseres i mange land over hele verden, men importeres hovedsakelig fra Marokko, Midtøsten (Libanon) og Sør- og Sentral Asia (Afghanistan, Pakistan), da gjerne i form av hasj. Marihuana som selges i Norge dyrkes gjerne frem i Europa.

 

Håper dette ga svar på spørsmålet ditt.

 

Hilsen

Madelene Skårdal

Koordinator Hasjavvenning Kristiansand

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut