Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Dårlig etter å ha røykt marihuana

Hei!

Jeg er en 18 år gammel jente og jeg er litt stresset. Jeg røyket weed på tirsdag, onsdag og torsdag forrige uke. Jeg har siden fredagen (hvor jeg ikke røyket) følt meg dårlig. Jeg kaldsvetter og jeg har skikkelig dårlig korttidshukommelse. En kan snakke til meg og jeg vil lett glemme det, og jeg sliter med å huske ting. Har gått tre dager nå, og er redd.. vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

Jente 18

Svar fra ungrus.no 06.06.2018

Kjære jente, 18!

Det høres ut som du har fått en skikkelig "overdose" med cannabis denne gangen. Plagene du beskriver, passer i hvert fall med dette. Vanligvis vil plagene gå over i løpet av noen dager, men i noen sjeldne tilfeller kan det ta lengre tid. Det du kjenner nå, passer godt med det vi vet: Cannabis inneholder mye mer THC enn den gjorde tidligere. Dette gjelder både hasj og marihuana. Dermed er det lett å få i seg store mengder THC. THC gir de ubehagelige virkningene som du har merket. Dessverre har ikke de som dyrker cannabis økt mengden CBD, som er den komponenten som beskytter mot angst og uro og psykoser. 
Men, som sagt, så vil sannsynligvis plagene dine snart gi seg, hvis du ikke røyker på nytt.

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Kommuneoverlege

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut