Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Glemsk av hasjrøyking?

Hei!

Jeg har begynt å røyke hasj, men i det siste så har begynt å glemme småting. Om jeg legger mobilen min i kjøkkenet det kan det fort hende at jeg har glemt hvor jeg la den.
Kan grunnen være at jeg har begynt å røyke?

Gutt 18+

 

Svar fra ungrus.no 02.04.2020

Hei!

Å glemme ting er en av de vanligste konsekvensene av å røyke hasj. Andre konsekvenser kan være redusert innlæringsevne, konsentrasjon, vurderingsevne, koordinering og nedsatt følelsesliv. Grunnen til dette er at virkestoffet THC fester seg til reseptorer i hjernen som vil skape en forstyrrelse i hjernens normalfunksjon. Dette vil igjen kunne føre til negative konsekvenser knyttet til blant annet skole og arbeidsliv, sosiale relasjoner og psykisk helse.

Jeg har, i mitt arbeid, møtt mange ungdommer og unge voksne som har fått store utfordringer på grunn av cannabisbruk. Det kan for eksempel være at de har droppet ut av skole, har vansker med nære relasjoner eller vansker med å komme ut av en avhengighet eller et kriminelt miljø. Det kan være verdt å tenke gjennom om grunnene til å røyke er verdt eventuelle negative konsekvenser dette kan medføre for deg og ditt liv.

Vennlig hilsen

Hilsen Madelene Skårdal 

Koordinator Hasjavvenning Kristiansand

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut