Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hasjrøyking

Hei!

Hva skjer når man røyker hasj?

Gutt 18+

Svar fra ungrus.no 06.06.2016

Hei Gutt 18+

Jeg er litt usikker på om du ønsker svar på selve ruseffekten eller om du ønsker svar på konsekvenser av bruk, jeg vil derfor prøve å forklare litt av begge deler nedenfor.

Ruseffekten etter at man har røykt hasj inntrer relativt fort, som oftest i løpet av få minutter og ruseffekten og varigheten varierer utfra hvor mye og hvordan det røykes samt brukerens personlighet. Normalt topper ruseffekten seg etter 20 minutter og avtar vanligvis etter 2-3 timer. Hasj inneholder såkalte cannabinoider og det stoffet som gir selve rusen kalles Tetrahydrocannabinol (THC). Dette stoffet binder seg til mottakere i kroppen og i hjernen, og påvirker kroppen på mange forskjellige måter blant annet gjennom økt stemningsleie i form av en lykkefølelse, og det inntrer forandringer i sanseinntrykk; smak, lukt, hørsel, syn blir mer intense. Det er heller ikke uvanlig med utbrudd av latter. Hvordan den enkelte opplever rusen varierer utfra personens tidligere erfaringer med rus, inntak (mengde og hvordan det inntas), kvaliteten på hasjen (styrke av THC) og den sinnsstemningen personen er i. Det skjer også en del fysiske virkninger under rusen for eksempel økt hjerterytme, tregere reaksjonstid, røde øyne, tørr munn, nedsatt koordinasjon og motorikk i kroppen. Noen kan også oppleve angst- og panikkanfall.

Regelmessig inntak av hasj kan også få langvarige konsekvenser som nedsatt hukommelse og tankemessige funksjoner i hjernen, samt andre psykiske og fysiske helseskader. Dette kan medføre konsekvenser på flere områder; for eksempel problemer knyttet til skole, jobb og sosiale sammenhenger. Det er også viktig å være bevisst på at bruk av hasj er en kriminell handling, noe som kan medføre konsekvenser for framtiden.

Håper dette ga svar på spørsmålet ditt.

Med vennlig hilsen

Madelene Skårdal,

Koordinator Hasjavvenning Kristiansand

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut