Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hoven i beina av cannabis?

Hei!

Jeg har spist cannabis laget til pilleformat. (En pille) Jeg begynte å svette en del etter ca 30 min og "hovnet opp" i lårene/leggene. (Vet ikke om det er vann som samler seg kanskje?) Jeg kjenner at bena er varme på en måte.
Når kan jeg beregne at det er noenlunde ut av kroppen? Tenker mest i forhold til det med lårene/leggene... Det er såpass at det er synlig.

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 30.08.2018

Hei!

Først vil jeg si at jeg blir litt usikker på hva du har fått i deg, men tenker at du kanskje kan ha inntatt kapsler som er kjemisk fremstilt med liknende effekt som Tetrahydrcannabinol (THC), som er det aktive stoffet i naturlig cannabis. Cannabis i kapselform er ikke naturlig cannabis. På verdensmarkedet finnes det flere «cannabismedikamenter» i kapselform, de mest brukte er Marinol (dronabinol) og Cesamet (nabiolone). Denne typen kapsler er tiltenkt medisinsk bruk, først og fremst til AIDS- og kreftpasienter for å øke appetitten og dempe kvalmen knyttet til cellegiftbehandling. Denne typen medikamenter har, som de fleste medikamenter, en del bivirkninger blant annet kan det gi en varmefølelse i kroppen, risiko for blodtrykksfall, endret stemningsleie m.m. Dette medikamentet er ikke godkjent for bruk i Norge på grunn av bivirkninger. I noen spesielle tilfeller kan det søkes Statens legemiddelverk om registreringsfritak. Medikamenter av denne typen skal alltid foreskrives av en lege på A-resept (narkotikaresept) og legen skal følge opp pasienten med henhold til virkning og bivirkninger. Så hvis du er i målgruppen for disse preparatene, vil jeg anbefale at du tar kontakt med legen som har foreskrevet disse. Hvis du inntar disse kapslene uten å ha konsultert med en lege, blir jeg urolig. Jeg synes det er skummelt å innta et medikament eller narkotika uten å ha kunnskap om virkninger eller bivirkninger, eller hva det inneholder av stoffer. Hvis du inntar kapslene uten å være i målgruppen for medikamentet, vil jeg råde deg til å slutte med dette.
Jeg har dessverre ikke nok kunnskap om dette til å besvare når stoffet er ute av kroppen og hvor lenge «hevelsen» vil vare. Jeg vil råde deg til å ta kontakt med legen din hvis hevelsen ikke går over og for å få mer informasjon om virkning og bivirkninger.

Vennlig hilsen

Madelene Skårdal

Koordinator Hasjavvenning Kristiansand

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut