Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hva kan skje ved cannabisrøyking?

Hei!

Hva er det verste som kan skje når du røyker cannabis?

Gutt 15

Svar fra ungrus.no 09.05.2017

Hei!

Det er vanskelig å si hva som er det verste som kan skje når du røyker cannabis. Konsekvenser av bruk av cannabis kan være mange og kan oppleves forskjellig avhengig av brukerens personlighet, forventninger, miljø, rusdose og tidsrom. Jeg velger nedenfor å beskrive hvordan cannabis virker på kroppen og deretter hvilke konsekvenser dette kan medføre.

Ved bruk av cannabis vil virkestoffet THC (Tetrahydrocannabinol) transporteres raskt til hjernen og feste seg til spesielle reseptorer. THC er fettløselig og lagres i kroppens fettvev, som det finnes mye av i hjernen. Dette vil skape en ubalanse i hjernens normalfunksjon og kan føre til blant annet redusert hukommelse, innlæring, konsentrasjon, koordinering, vurderingsevne, nedsatt følelsesliv samt økning av paranoide tanker.
Forandringene i de ovennevnte funksjonene kan videre få konsekvenser for skole og arbeidsliv og det kan også medføre sosiale konsekvenser i nære relasjoner og i vennemiljøet. Bruk av cannabis er ulovlig og dette kan derfor få konsekvenser i form av bøter, utsettelse/inndragning av førerkort, problemer i forhold til visumsøknader og yrkesvalg grunnet merknader på politiattest. Bruk av cannabis kan også medføre helsemessige konsekvenser som økt risiko for blant annet utvikling av angst, depresjon, høyt blodtrykk, lungekreft og i noen tilfeller utvikling av psykose og schizofreni.
Bruk av cannabis kan også redusere kroppens immunforsvar slik at man kan bli mer utsatt for infeksjoner/sykdom og kan også påvirke hormonbalansen.

Håper dette ga svar på spørsmålet ditt!

 

Vennlig hilsen

Madelene Skårdal

Koordinator Hasjavvenning Kristiansand

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut