Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Konsekvenser av å ha blitt tatt for bruk/besittelse

Hei!

Da jeg var 18 år ble jeg tatt for bruk/besittelse av cannabis. Jeg fikk en bot på 3000 kr, dette er nå snart 2 år siden. Jeg har nå begynt på lappen og søkte nylig om vandelsattest.
Hvilke konsekvenser vil dette få? Jeg sluttet helt etter jeg ble tatt og er helt rusfri nå.
Må jeg ta urinprøver hos fastlegen? Jeg har en venninne som er ansatt der og vet hun tar rusprøver på pasienter, noe som blir veldig ubehagelig for meg, selv om hun har taushetsplikt. Er det mulig å ta rusprøvene andre steder?
Og er det mulig at jeg ikke får ta lappen? Jeg har kun blitt tatt den ene gangen.

Jente 20

Svar fra ungrus.no 07.12.2018

Hei!

Så bra at du er rusfri og ønsker å ta lappen!

Du stiller et spørsmål som er vanskelig å svare nøyaktig på her. Grunnen er at det kan være ting som ikke kommer frem av det du har skrevet, som kan påvirke saken. Jeg har sjekket litt med Kriminalitetsforebyggende team i Kristiansand, og de sier at siden du var over 18 år da du ble tatt, vil det komme på rullebladet, men det er så lenge siden saken din at det ikke pleier å ha noe å si for om du kan ta lappen. Det er vanlig å få en utsettelse på 1 år i slike saker, men det avhenger av hvor mye cannabis du ble tatt for.
Det tryggeste vil være å ta kontakt med ditt lokale politikammer og be om å få snakke med en politijurist og finne ut hvilke opplysninger som ligger i akkurat din sak. Da får du vite hva du har å forholde deg til.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut