Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Marihuana og avhengighet

Hei!

Nylig har jeg oppdaget at jeg er blitt avhengig av marihuana, noe som tyder på at det var ikke bare marihuana jeg røyket. Den var sprayet med forskjellige midler, og herved varsler jeg alle som røyker i Norge for å teste hva de får i seg i lungene.
Man blir vanligvis ikke avhengig av marihuana, men av de falske midlene som er sprayet på. Det kan være silica, hårspray, glassbiter osv osv... Vær obs og røyk med måte.
Jeg har nå sluttet å røyke. Har planer om å røyke kun når jeg får ren cannabis og ikke noe dritt som det finnes i Norge.

Gutt 18+

Svar fra ungrus.no 23.01.2020

Hei

Du skriver ikke noe direkte spørsmål, men jeg ønsker likevel å dele advarselen din og komme med et kort svar. Først vil jeg si at det er veldig flott at du har sluttet å røyke cannabis.

Det er sant som du sier at man aldri kan vite med sikkerhet hva man kjøper og får i kroppen, dette til tross for at man tror man kjenner den man kjøper av og hvor det kommer fra. Det er alltid en risiko man tar ved bruk av rusmidler. Jeg ønsker å poengtere at man kan bli avhengig av cannabis og at antallet som søker hjelp for å komme ut av et misbruk av cannabis stadig øker. THC-innholdet i cannabis har økt betraktelig de senere årene, noe som øker faren for å bli avhengig og øker faren for uønskede effekter. I tillegg kommer det stadig nye varianter av syntetiske cannabinoider på markedet som kan forårsake store helsekonsekvenser. Syntetiske cannabinoider fremstilles kjemisk som et pulver (kommer ikke fra planten Cannabis Sativa) og må løses opp i væske. For å få dette til, brukes ofte aceton som sprayes på en urteblandning. Det er altså ikke bare inntak av syntetiske cannabinoider som kan forårsake skade men også inntak av aceton.

Håper dette var oppklarende, lykke til videre!

Hilsen Madelene Skårdal

Koordinator Hasjavvenning

Kristiansand kommune

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut