Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Tanker om cannabis

Hei!

15. august kommer en ny lov for Norge som gjør at et liste med øgler, slanger og noen skilpadder blir lovlig å eie.
Kan noen svare meg på hvorfor vi i 2017 syntes det er greit her i Norge at det bor en pytonslange hos naboen, men at noen som har en cannabisplante er kriminelle?
Jeg har røyket cannabis i 4 år. Jeg har tatt ett fagbrev i den perioden, og nå jobber jeg med ingeniørutdannelsen. (Om dere trur på det er opp til dere, for jeg skulle gjerne stått fram med fult navn, men jeg vil bli stemplet som hippie og rusmisbruker). Ryktene om stoffet at en blir lat og sløv stemmer for de personene som allerede er late og sløve. Jeg trener 3 ganger i uken, har hatt sommerjobb i 6 år, og skal snart begynne på 2. året på universitetet. Jeg kjenner også noen andre som røyker cannabis, men har tatt en lang pause. De personene blir ikke noe mer motivert eller klarere i hodet når de ikke har røyket, så det er ikke cannabis de må endre i livet sitt, men seg selv. Og en siste ting, de argumentene som sier at skadevirkninger og sosiale konsekvenser er en faktor for og holde det ulovlig kan ta en tur på en russefest og se hva alkohol gjør.

Hilsen, en som bare vil gro cannabis selv hjemme, røyke cannabis hjemme, og slappe av etter skolestress (og ikke er noe spesielt glad i alkohol).

Gutt, 23.

Svar fra ungrus.no 07.08.2017

Hei gutt 23!

Jeg tolker ikke innlegget ditt som et direkte spørsmål, men mer som undring over flere samfunnstemaer. Jeg ønsker å besvare deg med at vi i svartjenesten ikke går inn i legaliseringsdebatten, men forholder oss til gjeldende lovverk knyttet til rusmiddelbruk. Vi kan heller ikke uttale oss om lovverk som regulerer dyrehold.

Det er veldig flott at det går bra med deg i livet og at du opplever å ha det bra med jobb, studier og trening. Jeg tviler ikke på det du formidler. Jeg er heller ikke uenig med deg vedrørende de skadevirkninger og konsekvenser som alkoholbruk kan påføre den enkelte og samfunnet.

Jeg ønsker deg lykke til videre i livet!

Vennlig hilsen

Madelene Skårdal,

koordinator Hasjavvenning Kristiansand

 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut