Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Spor av hasjbruk?

Hei!

Jeg har hatt et lengre opphold på flere måneder fra hasjbruk og var dermed inntil nylig helt ren. Jeg tok noen trekk fra stumpene av en joint (6-8 små trekk). Dette var på en onsdag. Lørdag natt samme uke tok jeg et enkelt trekk av en joint, så vi snakker to ulike tilfeller med relativt lite inntak med ca tre dagers mellomrom. Når vil jeg være helt ren på urinprøve etter dette? Jeg røyka ikke en hel, men delte og det var den nederste delen jeg fikk, om det har noe å si? Den første jointen hadde ligget noen dager. Påvirker det kvaliteten? Jeg trener jevnlig og drikker mye. Håper på raskt svar! 

Mann 18 år

Svar fra ungrus.no 02.06.2020

 

Hei!

Hvor lang tid THC kan påvises i urinprøver er individuelt og avhenger av kroppens forbrenning, styrke på rusmiddelet, mengde som er inntatt og lengde på perioden denne mengden ble inntatt. 
Påvisningsperioden etter avsluttet inntak varierer avhengig av inntakets omfang, fra noen dager etter enkeltinntak til tre måneder ved regelmessig bruk. 

Et engangsinntak av cannabis vil normalt kunne spores med urinprøver opptil en uke etter inntak, avhengig av styrkegraden (mengden THC) samt hvor raskt kroppen din forbrenner de aktuelle avfallsstoffene. 
Jeg kan ikke gi deg noe konkret svar, men utfra det du beskriver vil jeg nok tenke at du kan påvise rene urinprøver etter en uke etter siste inntak, men det kan også ta kortere eller lengre tid. 

Hilsen Madelene Skårdal 

Koordinator for hasjavvenningsarbeidet i Kristiansand kommune 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut