Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Spørsmål om hasj

Hei!

Er hasj en type røyking eller gift?

Gutt 14

Svar fra ungrus.no 13.10.2017

Hei

Hasj er et rusmiddel som utvikles fra planten Cannabis sativa. Hasj er laget av plantesaften (som inneholder det rusgivende stoffet THC) og deler av planten som er presset sammen til plater eller klumper. Hasj kan røykes ved at små biter hasj blandes med tobakk og rulles i en rullesigarett såkalt joint, eller spises ved at det blandes i mat. Hasj påvirker kroppens normale funksjoner (først og fremst i hjernen) hvilket kan gi både dempende og svakt hallusinogene symptomer noe som innebærer endret virkelighetsoppfatning. Langvarig hasjbruk kan være forbundet med negative konsekvenser som økt risiko for depresjon, angst, søvnproblemer, problemer med innlæring og skolegang på grunn av nedsatt hukommelse m.m. Bruk av hasj kan også oppleves som avhengighetsskapende.

Så for å svare på spørsmålet ditt, hasj kan røykes og kan som andre rusmidler ses på som en type gift som tilføres kroppen for å gi en rusopplevelse.

Hilsen

Madelene Skårdal

Koordinator, Hasjavvenning Kristiansand

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut