Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Når forsvinner langtidsvirkninger av hasjbruk?

Hei!

Gutt 17 år, har røyket hasj i 4 år men har vært uten i 5 måndeder-ish.

Hvor lang tid tar det før det går ut av kroppen og hodet blir vanlig igjen?

Gutt 17

Svar fra ungrus.no 22.10.2020

Hei, gutt 17! 

Du stiller egentlig to spørsmål her: 
1. Cannnabisen er ute av kroppen i løpet av noen uker til et par måneder, så du har nok ikke noe cannabis igjen nå dersom du har vært uten i såpass lang tid som fem måneder. 
2. Men senvirkningene av å røyke hasj såpass lenge som du har gjort, og spesielt når man starter så tidlig som du må ha gjort, kan sitte lenge i.
Her er det store individuelle variasjoner. De fleste blir "vanlige i hodet" som du sier, men det kan ta lang tid, kanskje år. Forskere i New Zealand har funnet ut at noen aldri kommer helt over virkningene av hasjrøyking, særlig de som har begynt å røyke allerede i 12-13-årsalderen. Hjernen utvikler seg mye i tenårene, og cannabis kan hemme denne utviklingen av hjernen. Hos noen er det ikke mulig å rette på dette senere i livet. 

Jeg håper at du er blant de heldige som blir helt "vanlig i hodet" igen. Men du må nok regne med at det vil kunne ta en god stund framover. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege 

Spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut