Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Narkotika og selvbilde

Hei!

Hva kan narkotika gjøre med selvbildet?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 17.11.2017

Hei!

Mange ungdommer strever med dårlig selvtillit og har et dårlig selvbilde. For noen kan da rus oppleves som en quick-fix på dette. Rus gir en falsk tilfredshet. Om en ikke er fornøyd med seg selv og utseende sitt, kan rusen i en kort periode ta disse følelsene vekk. Om en har noen kilo for mye, kan dette også løses fort med rus.

Men ingenting er gratis, og gleden er ofte veldig kortvarig. Hvis man bruker rus for å ordne opp i de utfordringene man møter i livet, vil man også erfare at rus etter hvert ødelegger mer enn den gjør godt.
Den gjør også at man får selvforakt, fordi rus får en til å gjøre ting en ikke ville gjort i nykter tilstand. En blir ganske frekk og veldig høy på seg selv.

Rusen ødelegger hjernens produksjon av dopamin, og dermed fører det til at en ikke vil slutte, fordi en føler seg ekstremt deprimert hvis man er uten stoff.

Rus gir også mye kviser og byller om man har problemhud, og det gjør ikke akkurat selvbildet bedre.

Vennlig hilsen

Ariel Khavari

Vernepleier, erfaringskonsulent

Virksomhet oppfølging,

Kristiansand kommune 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut