Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Ønsker å bli populær

Hei!

Jeg er en jente under 12 år og jeg har lyst til å bli populær. Jeg har en venn som henger med en av de populære jentene i klassen, og hun gjorde ingen ting for å bli populær.
Den populære jenta bare begynte og være med henne helt uten videre. Jeg har lyst til og bli populær, men hvordan?

Jente yngre enn 12

 

Svar fra ungrus.no 20.05.2020

Hei!

Du sier du har lyst å bli populær og lurer på hvordan du kan bli det. Først lurer jeg litt på hva du mener med å være populær, er det å bli likt av alle eller av noen spesielle? 
Alle er forskjellige, og jeg tror ikke det er mulig å bli likt av alle.
Alle trenger likevel å bli sett og få anerkjennelse av noen som betyr noe for oss. Jeg tror det er viktigere å bygge opp vennskap med noen du liker og trives sammen med enn å prøve å bli populær. 
Prøv å tenke gjennom hva du synes er viktig for et godt vennskap. Er det å kunne finne på ting sammen og ha det gøy? Er det å kunne dele hemmeligheter og vite at du kan stole på at den andre ikke forteller det videre? Er det å kunne støtte hverandre når den andre har det vanskelig? Hvis noe av dette passer for hva du synes en god venn skal være, hvor mange slike venner tror du man trenger? Det er ikke sikkert at en person som er veldig populær har mer enn en eller to slike nære venner. Noen har kanskje ingen?
Jeg tror du kommer langt ved å være hyggelig og vennlig mot menneskene du møter. Det å være til å stole på, kunne holde på hemmeligheter og ikke baksnakke andre, kan være idealer å strekke seg etter. Så er det viktig at du tenker gjennom hvilke interesser du har og hva du liker å holde på med. Ofte finner vi venner gjennom felles interesser og fritidsaktiviteter.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut