Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Pappa drikker

Hei!

Faren min drikker mye, og klarer ikke alltid å stoppe når han har begynt. Han er en ganske sur gretten gubbe fra før av, og det forsterkes når han drikker.
Vi har hatt en episode hvor han har vært stygg i kjeften og brukt vold for å få moren min til å sette seg ned i sofaen. Grunnen var fordi hunden vår snappet mat ut av hånden hans, og da tok han hunden hardt i nakkeskinnet (som er feil). Så slapp han, og hunden krøp bortover gulvet og gikk frivillig inn i buret sitt fordi han mest sannsynlig følte seg truet. Da skulle visst pappa fortsette å styre med hunden, så mamma stilte seg foran buret. Det førte til at han ba henne gå å sette seg osv (skrek det). Mamma ville fortsette å kjempe, men jeg kom og satte meg ned foran buret og ba mamma sitte der så pappa ikke skulle klikke enda mer. Imens de dyttet hverandre så skrek jeg mye. Jeg fikk overtalt pappa til å la være å styre med hunden. Da måtte jeg først bare være enig i alt pappa sa, som ikke stemmer. Jeg mistet all respekten for pappa.

Etter den hendelsen så var jeg livredd for å la mamma eller hunden være alene med pappa. Jeg er fortsatt redd for hunden, for faren min følger alle de mytene om å "sette på plass" hunden. Det kan fort bli voldelig.
Jeg lurer alltid på om faren min kanskje er full, og det er veldig ubehagelig å være i samme hus som han når han er det.
Jeg er redd for at han skal bli voldelig hvis jeg står imot og sier alt jeg har på hjertet.
Mamma har bedt han skjerpe seg, hvis ikke så går hun fra han. Jeg vil selvfølgelig ikke det heller, men samtidig så er det tryggere så lenge jeg og hunden bor hos mamma.
Etter den episoden så har han forbedret seg, og mener han skal klare å kutte ned uten å oppsøke hjelp.
Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, jeg er så redd for hunden min som betyr alt for meg. Jeg vil ikke være redd.
Jeg har ingen jeg kan snakke med, jeg har vanskelig for å åpne meg for familie og venner.

Svar fra ungrus.no 24.08.2015

Hei!

Jeg forstår godt at du opplever det som vanskelig at din far blir aggressiv når han har drukket for mye. Du føler et stort ansvar for det ikke skal gå utover hunden deres, samtidig som du er redd for din egen del hvis du sier i fra.

Du sier at du ikke har noen du kan snakke med om dette, det er likevel viktig at du får gjort akkurat det. Siden du synes det er vanskelig å snakke med familie og venner om dette bør du ta kontakt med noen i hjelpeapparatet. Nå vet ikke jeg hvor du bor og hvilke tilbud som finnes der, men jeg vil anbefale deg å ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 (de har også en nettside) Der kan du snakke med noen som kan gi deg tips på hva du kan gjøre videre.

Jeg håper dette vil kunne være litt til hjelp for deg.

Hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut