Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Positivt med dataspill?

Hei!

Jeg lurer på hva som er positivt med dataspill?

Gutt, 12

Svar fra ungrus.no 04.11.2015

Hei!
 

Du stiller et spennende spørsmål når du lurer på hva som er positivt med dataspill!
 

Veldig ofte skrives det om de negative sidene ved å spille for mye data, som for eksempel at den det gjelder kan miste kontakt med venner, miste fokus på skolearbeid, få dårlig helse og falle ut med familien.

Men, nå er det slik at datateknologi og dataspilling er kommet for å bli, og den er en stor del av hverdagen til unge i dag.
Dataspilling kan ha mange positive sider; den er både en kilde til læring, mestring og til underholdning.
Spill kan være kunnskapsbasert, noe som kan gi verdifull læring på mange områder. Mange spill er også bygd opp slik at man må tenke strategisk for løse utfordringer, noe som igjen trener opp spillerens kreative ferdigheter.
Ikke minst kan spillingen være både underholdende og spennende, samtidig som det gir et sosialt felleskap sammen med andre som har samme interesse.


Til sist vil jeg nevne at når dataspill ikke lenger regnes som positivt, er det i de fleste tilfeller ikke dataspillingen i seg selv som er negativ, men det at den tar for mye plass i livet, slik at det går utover alt annet som skole, familie og sosiale aktiviteter.

 

Vennlig hilsen


Karin Irene Buås


Oppfølgingsteam rus og psykisk helse

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut