Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Rus og overgrep

Hei!

Faren min er blitt alkoholiker og "dealer" dop. Han får kunder på besøk 3 ganger i uka. Jeg har blitt voldtatt av 2 av de. Nå er jeg lei.
Pappa gjør ikke noe i mot dette, selv om han vet det.

Bør jeg anmelde han til politiet?

Hilsen gråtende jente på 17

Svar fra ungrus.no 10.05.2019

Hei!

Så bra at du tar kontakt med ungrus.no for å få hjelp til å håndtere den helt uholdbare situasjonen du lever i! Du har en far som ruser seg, dealer dop, og han beskytter deg ikke mot voldtekt fra kundene sine.
Jeg forstår godt at du undertegner med gråtende jente, for du har blitt grovt krenket og har en far som ikke fyller farsrollen sin når han ruser seg og ikke tar vare på deg.
Du sier ikke noe om du har en mor, og det er vanskelig å vite om du har andre voksne å spille på. Kjenner du noen trygge voksne du kan snakke med og eventuelt bo hos?

Det er viktig at du får hjelp, både til å klare å ta tak i den uholdbare situasjonen du lever i og for å bearbeide det du har opplevd.
For det første, er det viktig at du kommer deg unna, slik at du ikke opplever nye krenkelser.
Jeg vet ikke om du har anmeldt voldtektene, men ved så alvorlige hendelser, bør man oppsøke voldtektsmottaket på legevakten, slik at de gjennom rettslig holdbare prosedyrer kan dokumentere hendelsene. Da kan du stå sterkere dersom du ønsker å anmelde forholdene.
Du er bare 17 år, så barnevernet kan fortsatt komme på banen for å hjelpe deg. Siden jeg ikke vet hvor du bor, kan det enkleste være å ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 166 111.
De vil kunne sette deg i kontakt med hjelpeapparatet i hjemkommunen din. Du vil også kunne drøfte en eventuell anmeldelse mot din far med dem. 

Dersom det oppstår en ny nødsituasjon, kan du ringe politiet på tlf 112. Dersom du vil drøfte anmeldelse av din far eller kundene hans med politiet, kan du ringe tlf 02800.                               

Dersom du går på skolen, kan du snakke med lærer eller helsesykepleier, som vil kunne hjelpe deg med å få kontakt med riktige instanser der du bor.

Jeg håper virkelig du tar kontakt med noen av de jeg har nevnt, slik at du får den hjelpen du trenger, fortjener og har krav på!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

 


 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut