Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Senvirkning av ecstasy?

Hei!

For drøyt en måned siden prøvde jeg ecstasy for første gang, men bare en liten dose på under en halv pille. Merket virkning men ikke noe mer enn det (konsumerte også alkohol samtidig). I ettertid når jeg har konsumert alkohol (som er omtrent 7-8 ganger) har jeg i nesten hvert tilfelle opptrådt aggressivt overfor andre. Føler meg ikke i grunnen sint, men blir lett «fyrt opp». Har tenkt at dette kanskje kan være fordi jeg sliter med psykiske problemer, men dette har aldri skjedd før til tross for større psykiske problemer tidligere. Falt meg bare inn om dette tilfeldigvis kunne være en ettervirkning etter ecstasyen eller om det rett og slett bare er alkoholen i seg selv?

Håper dere kan svare meg!

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 29.11.2018

Hei!

Ut fra det du beskriver, er det liten grunn til å tro at det er din utprøving av ecstasy som fører til aggresjon overfor andre når du nå drikker alkohol. Den virkningen kan alkohol ha, helt på egen hånd.
En måte å unngå at du opptrer på en måte du ikke ønsker på, er å moderere inntaket av alkohol. Det kan du for eksempel gjøre ved å velge alkoholsvake drikker som øl fremfor sprit, og ved å drikke nok vann mellom hver alkoholenhet, og selvfølgelig ved å begrense antall alkoholenheter. 
Ved å holde promillen nede, vil du i større grad oppleve å ha kontroll og klare å begrense uønskede virkninger av alkoholen.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no.

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut