Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Skal jeg fortelle andre at kjæresten min røyker marihuana?

Hei!

Jeg er 18 år og er sammen med en gutt som bor i Sverige. Gutten er 20 år og er min aller bestevenn’s søskenbarn. Han fortalte meg at han røyker marihuana, men skal slutte med det snart. Og jeg må ikke si det til noen. Burde jeg si det til bestevennen min og si at hun ikke skal si det til noen? For jeg tenker hvis hun ikke holder tett, kan han bli sint på meg. Og hvis jeg ikke sier noe, at hun kan bli sint på meg for å holde noe hemmelig for henne, som er hennes søskenbarn. Hun passer veldig på meg, så jeg er også redd for at hun ikke vil at han skal være sammen med meg. Han er en flott person, veldig snill og han liker ikke meg berre for kropp og utsende men personlighet. Hva burde jeg gjøre?

Jente 18

Svar fra ungrus.no 27.07.2020

Kjære jente, 18! 

Du spør om du bør holde tett om at kjæresten din røyker marihuana og at han sier at han skal slutte med det snart. Jeg tenker at det er hans eget valg hvem han vil dele dette med, slik at du bør holde tett overfor de andre du nevnte i spørsmålet. Derimot kan du gjerne diskutere røykingen direkte med ham og støtte ham når han nå ønsker å prøve å slutte. Det kan være ganske tøft å slutte dersom han har vent seg til å røyke. Noen blir også avhengige av cannabisstoffene og da kan det bli en god del abstinensplager de første ukene. Det kan både dreie seg om uro, depresjon, dårlig nattesøvn og svetting. I den perioden er det godt å ha noen å støtte seg til. Så dersom han opplever slike plager, kan du ha en viktig rolle som støtteperson. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut