Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Hva gjør jeg når en jeg kjenner ruser seg?

Hei!

Jeg har en venn som nylig har fått en kjæreste. Hen fortalte meg at kjæresten ruset seg. Da tenkte jeg at dette er ikke noe bra. Jeg går mye og tenker fordi jeg vil ikke såre henne, men jeg er redd for at hen ikke er bra for henne og at hun ikke har det bra nå. Hen vil ikke selv prate med forelder om det, selv om vi har pratet om det. Hen holder det for seg selv fordi hun er redd folk vil dømme og si at hen må avslutte forholdet.
Kan jeg ta kontakt med foreldre?

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 30.10.2019

Hei jente 18+!

Takk for at du skriver til oss! Tenk å ha en venn som bryr seg så mye som du, hen er heldig. Dette er et vanskelig spørsmål å svare på. På den ene siden er det flott at dette kommer frem slik at hen kan få støtte og råd, på den andre siden er det vanskelig fordi du sikkert er redd for å støte hen fra deg.

Mitt foreløpige råd er at du er der for å støtte hen når hen trenger det, og bare være glad i vennen din. Du sier ikke noe om omfanget av rusen til hens kjæreste, men tenker at hen kommer til deg når hen ønsker og trenger støtte, og da er du klar til å hjelpe. Hen har allerede fortalt deg at kjæresten ruser seg, det er en god start, for da er det ikke noen hemmelighet overfor deg.

Fortsett å være den gode vennen du er, så er det tydelig at hen stoler på deg og vil komme til deg når hen trenger deg.

Med vennlig hilsen

Tone Jacobsen

Avdeling for rus og avhengighetsbehandling

Sørlandet sykehus

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut