Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Hvordan hjelpe en som er begynt å ruse seg?

Hei! 

Hvordan skal vi gå frem når vi får vite at en av våre voksne ungdommer har begynt å eksperimentere med, hasj, amfetamin og heroin?
Vi er redd for å skyve ham vekk.

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 23.03.2020

Hei jente 18 + !

Takk for at du skriver til oss i svartjenesten til ungrus.no!

Mange er redd for å ta opp vanskelige temaer som for eksempel rus, nettopp, som du sier, i frykt for å skyve bort noen vi bryr oss om. Min erfaring med å jobbe med ruspasienter, er at det virker positivt å bli sett og få ærlige tilbakemeldinger. Det er ikke dermed sagt at de vil være ærlige og innrømme at rus er en utfordring med en gang. Vi kan tenke at vi kan åpne opp og sette ord på det vi ser, og mest sannsynlig vil denne personen på et senere tidspunkt komme tilbake for å snakke om dette.

Hvis denne informasjonen dere har fått stemmer, er det viktig å ta affære raskt. Du beskriver tøffe stoffer som vedkommende bruker. En mulighet er å samarbeide med vedkommendes fastlege, for å ha støtte i hverandre. Det er også mulig å kontakte sykehuset, ved avdeling for rus og avhengighetsbehandling for å få råd over telefon.

Lykke til, og takk for at dere bryr dere om deres ungdommer! En samtale kan ofte løse mer enn vi tror.

Vennlig hilsen

Tone Jacobsen

Avdeling for rus og avhengighet

Sørlandet sykehus

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut