Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Kjæreste som prioriterer rus

Hei!

Jeg har en kjæreste som har drevet med rus lenge, men nå bare hasj. Men hun gnir det litt i fleisen min, og lurer meg med på ting, der det ender med at hun røyker hasj, og familien hennes glir fra hverandre, osv.
Jeg takler det ikke mye lenger. Hun sier også at hun velger rus fremfor meg. Og det gjør veldig vondt. Hun sier hun vil slutte, men hun lyver bare til seg selv, og det er trist at der er hasj som skal til for at hun skal være glad.

Gutt 18+

Svar fra ungrus.no 01.02.2019

Hei gutt 18+!

Takk for at du skriver til oss!
Du stiller ikke et konkret spørsmål, men jeg tolker det slik at du ønsker å høre mine tanker om det du står i. Det du beskriver er selve nerven i det å være glad i en som ruser seg. Familier glir fra hverandre, det er vanskelig å stole på og man begynner kanskje å tvile på seg selv også i visse situasjoner.

Du står i en tøff situasjon, og det kan være vanskelig å få oversikten og tenke hva som er best for deg selv. Ofte retter pårørende alt fokus og tid på den som ruser seg, og så glemmer de helt seg selv.
Det er viktig at du tar bestemmelser som er bra for deg, uavhengig av hva kjæresten din velger. Du skriver at hun velger rusen over deg, og jeg skjønner at det er veldig vondt. Du fortjener å være nummer en i din kjærestes liv.

Jeg vil råde deg å finne en å snakke med, en du kjenner og stoler på, om det er en god venn, familieterapeut eller en helesøster ellerandre. Det finnes også selvhjelpsgrupper som al-anon hvor du kan treffe andre i samme situasjon som deg og NKS veiledningssenter  hvor du kan snakke med fagfolk med bred erfaring på dette feltet.

Jeg håper dette kan være til hjelp og ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen

Tone Jacobsen

Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling

Sørlandet sykehus

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut