Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Truer for å få nudes

Hei!

Det er en gutt som jeg var sammen med, og når vi var sammen spurte han om nudes og jeg sa nei. Da fortsetter han å spørre.
Etter det slår han opp med meg, men fortsetter og si at han liker meg, også sier han at han blir mobba fordi han er den eneste som ikke har fått nudes også sier han at han skal drepe seg selv bare for å få nudes.

Jente 12

Svar fra ungrus.no 29.06.2020

Hei jente 12 år! 

Så fint at du har sagt nei når gutten du har vært sammen med har spurt deg om å få nudes. Det er veldig mange unge som synes det er vanskelig å stå i det presset, og du har vært god som har sagt nei.
Ingen skal  oppleve å føle seg truet til å sende nudes til andre. Det er ikke ditt ansvar om denne gutten kjenner seg mobbet av andre fordi han ikke har fått nudes av noen. Han kan be en voksen om hjelp/veiledning for å takle det presset han står i. Ingen skal presse deg til å sende nudes,og om du opplever det igjen og det er vanskelig,så kan det være lurt å snakke med en voksen om det. 

De eller den som spør om nudes kan også få det til å høres ut som tillit og at det kan virke som at du ikke stoler på vedkommende. Du er så ung at du også helt trygt kan si at det ikke handler om det, men at han heller ikke har lov til å ha nudes av deg på sin telefon eller PC. Han kan faktisk bli straffet for det, siden du er under 15 år. Han skal respektere at du har sagt nei og ikke mase mer på deg. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

 Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut