Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Å takle angst

Hei!

Når du føler så mye angst at det paralyserer deg fra å gå utenfor dørstokken, men ingen tar hensyn eller bryr seg, hva gjør man da?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 07.02.2019

Hei jente 15 år!

Du skriver at du paralyseres av angst og opplever at ingen bryr seg. Dette høres veldig vondt ut!
Å slite med angst er vanlig, men vanskelig. Det kan få konsekvenser på så mange områder i livet. Det er derfor viktig at du forsøker å gjøre noe med dette, jo før jo heller.
Angsten må ikke få styre livet ditt! Det kan likevel høres ut som den er i ferd med å gjøre det, og derfor trenger du hjelp for å snu dette. Det finnes mange som har fått hjelp med liknende vansker før deg.
Fortell om vanskene dine til foreldrene dine, helsesøster på skolen, en lærer eller en annen du stoler på. Det er viktig at du kan oppleve forståelse for hvordan du har det, og da må du fortelle om dette til en du tror vil lytte for å forstå og hjelpe.
Kanskje skal du få profesjonell hjelp i psykisk helse for barn og unge, da må fastlegen din henvise deg, og foreldrene dine må være enig i en henvising dit. Kanskje finnes det andre hjelpere der du bor som en voksen kan hjelpe deg med å komme i kontakt med.
Husk at å jobbe med angsproblematikk kan være vanskelig og krevende, men det er bare du som kan gjøre noe med din angst.
Håper dette kan hjelpe deg videre og at du ikke sitter i håpløsheten som du beskriver i brevet ditt.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Avdeling for barn og unges psykiske helse

Sørlandet sykehus

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut