Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Bekymret for venninne

Hei!

Jeg lurte på hva jeg skal gjøre hvis en av vennene mine fester mye og drikker.
Hun har forandret seg helt.

Jente 14

Svar fra ungrus.no 06.05.2019

Hei jente 14 år!

Du skriver at du har ei venninne som fester og som har forandret seg.

Som venninne forstår jeg at du er bekymret for henne. Hva med at du forsøker å snakke med henne om denne endringen som du ser, og at du er redd for å miste den venninna du hadde i henne?
Det er alltid god å vite at det er noen som bryr seg. Det kan være at det er noe som er vanskelig i livet hennes for tiden og som hun kan dele med deg.

Jeg synes ikke du skal gå med denne uroen alene. Snakk også med noen voksne om din bekymring for venninna di. Dine foreldre og hennes foreldre bør få vite om din bekymring. Kanskje er det de voksne som må gjøre noe annet for at hun skal bli mer seg selv igjen.

Det er uansett umulig å forandre på andre enn seg selv. Det er derfor viktig at du ikke tenker at det er ditt ansvar å endre henne, men du kan være en støtte og hjelp for henne dersom du vil det.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

ABUP

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut