Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Har eg angst?

Hei!

Kordan veit eg om eg har angst på skolen?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 02.02.2024

Hei!

Du lurer på hvordan du kan vite om du har angst på skolen. Det er det jammen ikke lett å gi et riktig svar på.
Angst er jo en redsel som er ubegrunnet, det vil si at man kan kjenne at man er redd, selv om det ikke er noe å være redd for. Kroppen kan reagere på mange måter på angst, som hjertebank, svette, mange tanker, at man stivner helt til og/eller at man har lyst til å komme seg vekk. Det kan også være forskjellig hvor sterkt man kjenner på dette. Uansett kan det være lurt å jobbe for å mestre dette på en eller annen måte, slik at det ikke stopper deg i å gjøre det du har lyst til eller er nødt til å gjøre.

Om du ikke har det bra når du er på skolen, kan det være lurt å snakke med noen om dette for å finne litt mer ut av deg selv og hvordan det egentlig er på skolen. Du kan for eksempel snakke med foreldrene dine, læreren din, helsesykepleier på skolen eller noen andre som du har tillit til.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut