Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hjelp til å få det bedre?

Hei!

Hvordan kan jeg bli populær når ingen liker deg og du får bare panikkanfall og blir mobbet og er deprimert og ingen bryr seg?

Jente 12

Svar fra ungrus.no 16.08.2019

Hei jente 12 år!

Du skriver at du ønsker å bli populær samtidig som du opplever å bli mobbet, at ingen liker deg eller bryr seg om deg, og da er det ikke rart at du også føler deg trist og deprimert.

Dette var store greier, og det er klart at du ikke klarer å snu dette alene. Du må snakke med noen voksne om hvordan du har det!
Hvis det er vanskelig med foreldrene dine, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller en annen voksen du kan stole på (lærer, nabo eller liknende). Så kan dere sammen se hva som bør gjøres videre og hvilke andre personer som bør vite om hvordan du har det for å kunne hjelpe deg videre. Å holde dette for seg selv, tror jeg ikke vil bedre situasjonen din.

Å bli populær, er kanskje ikke så viktig, men heller at du føler deg akseptert, at det er noen som bryr seg om deg, at mobbingen slutter og at du har noen venner. Om dette kommer på plass, kan det være at panikken også gir seg. Hvis ikke, finnes det hjelp å få med dette også!

Jeg håper virkelig du klarer å si fra for å få det bedre!

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog, Avdeling for barn og unges psykiske helse,

Sørlandet sykehus

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut