Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan bli kvitt angst?

Hei!

Hvordan kan jeg få vekk angsten?

Er lei av å ha angst nå, og jeg er lei av å få panikkanfall! 

Hvordan kan jeg få kontroll på panikkanfallet?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 25.04.2019

Hei jente 13 år!

Du skriver at du er lei av å ha angst og å få panikkanfall. Du sier du ønsker å få kontroll over panikken. Det er et veldig godt utgangspunkt! Det høres ut som du vil ta tilbake kontrollen over livet ditt og ikke la angsten styre.

Det er mange som har slitt med noe av det samme og som kan bekrefte at dette er vanskelig å leve med. Heldigvis finnes det flere måter å jobbe med dette på.
Det finnes gruppetilbud som kan være fint slik at du ikke føler deg alene om dette og at dere sammen kan hjelpe hverandre med å overvinne angsten/panikken.
Dersom skal du jobbe med angsten, må du være motivert (og det er du jo), for det kan være vanskelig og krever mye av deg. Det kan føles som en stor jobb, men det gir deg mer trygghet på deg selv og kontroll i eget liv dersom du lærer deg å mestre egne følelser på en god måte.

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om dette og se om dere sammen kan finne noen som kan hjelpe deg videre.
Dersom det er vanskelig å snakke med foreldrene dine, kan du snakke med helsesøster på skolen, en lærer eller en annen voksen du stoler på.

Jeg vet ikke hvor du bor og hva slags tilbud som finnes der du er, men det vet sikkert helsesøster. Dersom du ønsker hjelp i spesialisthelsetjenesten må du ha henvisning fra fastlegen din og foreldrene dine må være enig i en slik henvisning.

Det er bra du ønsker å få gjort noe med disse panikkanfallene og ikke la angsten få styre livet ditt. Jo før du tar kontroll over livet ditt, jo bedre er det.
Angsten skal ikke få hindre deg i å utvikle deg på en god måte videre inn i ungdomstiden. Håper du får tak i noen som kan hjelpe deg videre i denne prosessen!

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykologspesialist

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut