Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Plagsomme tanker om nudes

Hei!

Jeg er redd for å ha sendt nudes til en gutt, men jeg husker ikke å ha gjort det. Men sliter med sånne tanker hele tiden for eksempel har jeg gjort det eller har jeg gjort det.....
Har snakket med mamma om dette, men det hjelper ikke så mye... er redd for at jeg har sendt en video av meg selv, men husker ikke at jeg har gjort det!
Men er redd for at det skal komme opp en annen gang...... prøver å tenke positive tanker for eksempel hvis jeg hadde sendt nudes til en gutt, så hadde jeg husket det, men det hjelper ikke.

Hva gjør jeg?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 16.12.2020

Hei jente 13 år!

Du skriver at du sliter med tanker om at du kan ha sendt nudes til en gutt og en video av deg selv, selv om du vet at du ikke har gjort det. Dette kan høres ut som noe som kalles tvangstanker. Disse tankene kan være vanskelig å få ut av hodet. De fleste barn og ungdom har ulik grad av sånne tanker. Dette kan gå over av seg selv ved at man for eksempel går videre i livet og blir opptatt av andre ting, men noen ganger trenger man ekstra hjelp for å få kontroll på disse tankene som løper litt løpsk.

Det høres ut som det er litt mer enn det som er OK for deg nå, og at du bekymrer deg for framtida i tillegg.

Det er fint at du snakker med mamma om dette. Du kan gjerne snakke mer med henne om dette, selv om det ikke hjalp så mye i starten. Dere kan også sammen bli enige om dere skal ta kontakt med noen i hjelpeapparatet for å få mer hjelp med disse tankene dersom de fortsetter med å være plagsomme.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

psykolog

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut