Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Rusmidler mot depresjon?

Hei!

Hvorfor ruser folk seg når de er deppressive?

Jente 16

Svar fra ungrus.no 15.12.2023

Hei jente 16 år!

Du spør hvorfor folk ruser seg når de er depressive. Til det kan jeg si at det er slett ikke alle som gjør det. Er man trist og lei seg, finnes det mange andre alternativer enn rus for å få det bedre.
For eksempel kan det å snakke med noen om det som er vanskelig være en fin ting. Trenger man mer profesjonell hjelp med depresjonen, kan man oppsøke fastlegen og derfra eventuelt henvises videre eller få tips om kommunale tiltak der du bor. Jeg vil også slå et slag for fysisk aktivitet som et viktig bidrag inn for bedre psykisk helse.

Ellers kan det være mange grunner til at noen begynner å ruse seg,- og depresjon kan være en av dem. Problemet med å bruke rus som hjelp/flukt fra et vanskelig liv, er at man i tillegg ofte kan få et rusproblem. Rus kan gi en rask lindring, men vil ikke vare og vanskene vil ofte heller øke.

Med vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut