Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Ulikt syn på rus i forholdet

Hei!

Jeg stilte et spørsmål her for ikke alt for lenge siden angående rus og min kjæreste/samboer sitt romantiserte forhold til rus. Jeg har tatt dette opp med han flere ganger, og mine følelser rundt dette og prøver å komme til en enighet. Han sier han skal slutte helt, han vil bare ha en siste trip på syre før han gir seg, men det er tydelig at han ikke ønsker å slutte med det helt selv, på måten han snakker om det, men er trolig bare redd for at jeg skal gjøre det slutt med han, tror jeg.
Jeg elsker han fortsatt svært dypt men merker at bekymringen, snakket og krangelen rundt dette har startet å tære svært mye på min psyke og jeg føler meg utrygg i forholdet. Ikke fordi jeg tror han skal gjøre noe mot meg eller noe sånt, men jeg er bare utrygg og går med klump i magen. Jeg merker jeg er startet å grue for å ta dette temaet om rus opp med han, da han tidligere har reagert med sinne/irritasjon.
Jeg er gått mer og mer inn i prosessen å tenke på et brudd, men det er jo i grunnen det siste jeg vil, men jeg er usikker på hvor mye lenger det er sunt for meg å fortsette med dette.
Jeg føler jo meg som verdens verste kjæreste som begrenser min partner fra noe han helt tydelig elsker.
Som sagt tidligere, så har vi det helt supert i forholdet ellers, men det er oppstått en form for tillitsbrudd og utrygghet som tar veldig på, og ikke minst, sitter jeg med dårlig samvittighet. Hele miljøet og vennekretsen hans er mennesker som ruser seg, selger rus og oppmuntrer til dette. Jeg vil aldri nekte han å være med sine venner, for de er tross alt veldig fine mennesker, men jeg gruer meg til hver gang han skal være med de, fordi jeg er redd for at han skal ruse seg eller lignende. Hva tenker dere?

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 12.05.2020

Hei!

Det var jeg som svarte på spørsmålet ditt sist, og jeg tenkte jeg kunne følge opp ved å svare denne gangen også. Det virker som om situasjonen din har utviklet seg i negativ retning siden sist du skrev inn. Jeg anbefalte den gangen at dere kunne ta kontakt med familievernkontoret der du bor, men det er kanskje vanskelig å få med deg kjæresten din til en slik samtale? 
Hvis ikke han er interessert, synes jeg likevel du selv skal prøve å finne noen å snakke med, for din egen del. Det er viktig å finne en som forstår hvilke dilemmaer du står i og som kan hjelpe deg til å finne frem til hvordan du vil håndtere de valgene du står overfor. Kommunene har som regel tilbud for pårørende innen rus og psykisk helsefeltet, så du kan gå inn på nettsiden til din kommune og kontakte dem. Så har sykehusenes poliklinikker innenfor rus- og avhengighetsbehandling som ofte har tilbud til pårørende.
Brukerorganisasjonen A-larm har også tilbud til pårørende. De som jobber i A-larm har egenerfaring, enten som brukere eller som pårørende. Du kan ringe pårørendekontakt for Agder, Monica Modalen, på telefon 415 55 144. Du kan prate med henne og eventuelt bli henvist videre til en kontakt i nærheten av der du bor.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut