Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Uønsket lærer

Hei!

Jeg har en lærer som svetter hele tiden. Vi i klassen tror han har angst. Han har også en stor øl-mage. Hvordan kan man bli kvitt han eller få han til å bli sparka?
Vi vil helst ha en ny lærer!

Jente 14

Svar fra ungrus.no 19.12.2017

Hei jente 14!

Du skriver at du har en lærer som svetter mye, som har ølmage og du lurer på hvordan dere kan få byttet ut denne læreren. Du sier også  at dere tror han har angst. Det du beskriver er ikke argumenter for å få læreren byttet ut. Om det er noe dere reagerer veldig på med denne læreren så anbefaler jeg dere å ta dette opp med klassens elevrådsrepresentant som på vegne av klassen kan snakke om det med kontaktlærer eller en annen av skolens kontaktpersonale. Du sier ikke noe om at læreren har ubehagelig svettelukt og om han har det, anbefaler jeg igjen at klassens elevrådsrepresentant tar dette opp. Dere kan for eksempel bli enige i en klassens time om hva som skal formidles videre til kontaktlærer.

Alle mennesker er forskjellige og noen svetter mer enn andre og det blir mer synlig hos noen fremfor andre. Noen lærere er tykke, har mage og noen har det ikke. Jeg anbefaler dere å ha fokus på det som  fungerer bra med denne læreren og ikke det dere ikke liker. Du sier at dere helst vil ha en ny lærer og jeg har forståelse for at man av og til ikke trives med den læreren man får. Det kan hende at dette er en lærer som er veldig god til å undervise i faget sitt og det er også mulig at det er noen av de andre elevene i klassen som liker denne læreren. jeg anbefaler deg og klassen til å ha fokus på faget læreren underviser i og ikke på hvordan han ser ut. Om nødvendig så bruk den veien jeg beskrev over her om hvordan ta opp problemet.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesøster

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut