Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Virkning av heroin

Hei!

Hva slags virkninger har heroin?

Gutt 13

Svar fra ungrus.no 06.06.2018

Hei!

Heroin virker smertestillende og gir en rusfølelse. Med rusen følger en følelse av velvære, men den gjør også at en blir mer kritikkløs og mindre konsentrert. Heroin har en dempende virkning som gjør en trøtt og sløv. Heroin virker også på fordøyelsen og kan føre til forstoppelse. En overdose heroin kan forårsake pustestans. I 2016 utgjorde heroinbruk årsaken til omkring 30% av alle overdosedødsfall i Norge (Kilde: Store norske leksikon, snl.no).
Det er stor fare for å bli avhengig hvis man bruker heroin. Ved langvarig og stort forbruk av heroin får man ofte dårligere fysisk helse. Mange tar heroin med sprøyte og er da utsatt for infeksjoner på stikkstedene, og virusinfeksjoner som hepatitt (leverbetennelse) og HIV. Også den psykiske helsa vil på sikt kunne påvirkes, man kan bli mer ustabil og få problemer med å opprettholde initiativ til å få gjort ting. Er man blitt avhengig av heroin, vil dette prege hele livssituasjonen til den det gjelder.

Du kan lese mer om virkningene av heroin hvis du går inn på helsenorge.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut