Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Om sex

Hei!

Hva skal jeg gjøre hvis jeg vil ha sex nå jeg er 12 år gammel?

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 07.04.2016

Hei gutt på 12 år!

Det er nokså vanlig å tenke på sex og oppleve at man kan få gode følelser av å tenke på sex når man er 12 år. Seksualiteten din er medfødt og utvikler seg i takt med at du utvikler deg på andre områder også. 

Å onanere er en god måte å ha sex med seg selv på. Det er også en god måte å bli kjent med sin egen kropp og finne ut hva man liker seksuelt. Onani betyr å stimulere kjønnsorganet. Å lære den delen av kroppen sin å kjenne og oppnå nytelse ved å onanere, er naturlig og vanlig. Det er fint å kjenne godt til sin egen kropp og hva man selv liker før man begynner å dele kroppen sin med en annen. Den vanligste måten for gutter å onanere på er å dra forhuden frem og tilbake over penishodet. Dette stimulerer nerveender på selve penishodet. Det varierer fra gutt til gutt hvilket grep man liker å ha (f.eks. hele hånden eller et grep med noen fingre), hvor raskt man onanerer, og om man liker annen type berøring samtidig.  Når hormonene begynner å øke på i puberteten er det også naturlig at lysten (og behovet) til å onanere øker.

Anbefaler deg også sidene om ung seksualitet inne på ung.no.


Med vennlig hilsen

Aina Kjær

helsesøster

 


 
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut