Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Organisasjoner mot narkotika

Hei!

Hvilke organisasjoner jobber mot narkotika?

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 27.11.2019

Hei!

Når du spør om det finnes organisasjoner som jobber mot narkotika, lurer jeg på om du mener organisasjoner som jobber for å informere om farene ved narkotikabruk og arbeide politisk for å fremme en narkotikapolitikk de mener er forsvarlig eller om du mener organisasjoner som hjelper mennesker med ruslidelser.

Når det gjelder det første, så er Norsk narkotikapolitiforening veldig aktive for å fremme det forebyggende arbeidet og jobbe ruspolitisk.
Actis er rusfeltets samarbeidsorgan hvor medlemsorganisasjonene jobber med ruspolitikk, forebygging, behandling og oppfølging av mennesker som har eller har hatt avhengighetsproblemer. Flere driver også med pårørendearbeid. Hvis du går inn på nettsiden, vil du se hvilke organisasjoner som er med i Actis.
Det finnes mange andre organisasjoner på dette feltet, noen er nasjonale, og noen jobber i lokalsamfunnene rundt omkring i landet.

Når det gjelder hjelpeorganisasjoner som jobber mot rusfeltet, er kanskje Frelsesarméen, Blå Kors og Kirkens bymisjon de mest kjente. Det finnes imidlertid mange flere både lokalt og nasjonalt.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut