Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Rus og utseende

Hei!

Kan man bli stygg av rusmidler/alkohol?

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 05.12.2016

Hei!

Det skal en del til før rusbruk påvirker utseendet negativt. Du kan kanskje se på et veldig beruset menneske at det har drukket alkohol, og det er ikke sikkert den personen er den beste versjonen av seg selv dagen derpå, heller, men vanligvis normaliserer slike utfall seg i løpet av en dag eller to.

Omfattende bruke av rusmidler, inkludert alkohol, kan likevel påvirke utseendet negativt. Hvis man ruser seg mye, er det mange som ikke klarer å ivareta nødvendig hygiene og tannpuss. Hvis livet i stor grad dreier seg om rus, blir andre ting ikke så viktige. Sår, infeksjoner og dårlige tenner er ofte et resultat av dette. Noen rusmidler gir dårlig hud og noen gjør at man fortrenger sultfølelsen og blir alt for tynne.
Er man avhengig av rus, står man i fare for å få en lang rekke sykdommer, og disse kan også påvirke utseendet. I tillegg er man mer utsatt for uhell og ulykker når man ofte er ruset, og det kan føre til skader som påvirker både funksjonsnivået og utseendet.

Håper dette var svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no  

 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut