Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Råd om popularitet?

Hei!

Jeg prøver så godt jeg kan å bli populær men jeg får det bare ikke til!
Venninnen min er populær og alle vil leke med henne. Og når vi krangler er alle på hennes side og alle sier at alt er min feil. Jeg blir jo lei meg. Og derfor må jeg også bli populær.
Det er også en gutt jeg er interessert i. Men han legger ikke merke til meg. Og jeg vil gjerne bli sammen med han. Jeg føler meg presset. Så jeg håper på å få noen tips!

Jente yngre enn 12 år

Svar fra ungrus.no 25.02.2020

Hei!

Det er mange jenter som skriver inn til ungrus.no fordi de ønsker en oppskrift på hvordan de kan bli populære. Du har kanskje lest noen av svarene vi har gitt? Da har du sikkert sett at det er veldig vanskelig å kunne gi gode råd om hva som skal til for at akkurat du eller den enkelte som skriver inn skal bli mer populær. Vi kan gi generelle råd, men vi kjenner jo ikke deg eller de du har rundt deg. Derfor er det kanskje bedre om du snakker med en voksen som kjenner deg og som du stoler på om hva du for eksempel kan gjøre i situasjoner som nå ender opp i krangler. Du sier at det er venninnen din du krangler med, og da er det vondt om krangler ender opp med at du både får henne og de andre mot deg. Jeg skjønner godt at du blir lei deg! Kanskje du kan få hjelp til å håndtere konflikter med venninnen din på en måte som gjør at dere kan være uenige, uten å bli uvenner?

Når det gjelder å få en gutt til å legge merke til deg, så er det også vanskelig å si hva som er lurt å gjøre. Jeg vet ikke hvor du kjenner ham fra og hva som gjør at du er interessert i ham. Du skriver at du gjerne vil bli sammen med ham, men sier også at du føler deg presset. Føler du deg presset til å få en kjæreste?

Hvis alderen du oppgir er riktig, tenker jeg at du kan prøve å ta det med ro. Gjensidig interesse oppstår ofte på en naturlig måte når begge er klar for det. Det kan være spennende å ha en man er spesielt interessert i, så hvis du har en god følelse rundt dette, kan du prøve å kose deg med den følelsen. Så kan det plutselig oppstå en situasjon der du får anledning til å prate med ham. Hvis det gir en dårlig følelse fordi du opplever et press rundt dette, synes jeg du skal forsøke å ikke tenke så mye på det og ikke bruke krefter på det.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut