Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Nudes til læreren?

Hei!

Burde jeg vise nudes til læreren min.. han sier at jeg MÅ!

Jente 12

Svar fra ungrus.no 02.03.2020

Hei!

Det er et veldig alvorlig spørsmål du stiller. Du må absolutt ikke vise nudes til læreren din! En lærer eller annen voksen har ikke lov å be en elev/et barn om nakenbilder/nudes. Dette er straffbart og skal meldes til politiet.
Det kan være denne læreren har sagt lignende ting til andre barn, og det er viktig å stoppe ham, slik at han ikke får anledning til å fortsette med dette.
Når en voksen sier slike ting til en, kan det vekke mange følelser. Det kan være flaut, og man kan lure på om det er en selv som har gjort noe dumt. Til det kan jeg bare si at det er læreren som har det hele og fulle ansvaret her!

Det du må gjøre, er å snakke med dine foreldre/foresatte eller en annen voksen du stoler på om dette, og så de kontakte politiet. Hvis det er vanskelig å snakke med dine foresatte om det, kan helsesykespleier være en du kan si det til, så kan hun eller han hjelpe deg med å si det hjemme.
Når man kontakter polititet, er det viktig at du prøver å huske når læreren sa dette til deg, hva han sa og hvordan det hele skjedde.

Rektor på skolen må også varsles, og dine foreldre/foresatte kan avtale med politiet hvem som tar denne kontakten. 

Læreren har satt deg i en veldig vanskelig situasjon. Jeg håper virkelig du gir beskjed med en gang og får den hjelpen og støtten du trenger for at du ikke skal stå alene om dette.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut