Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i familien

Melde om far som ruser seg?

Hei!

Jeg kjenner en far som røyker hasj daglig og ruser seg på amfetamin (av og til ecstacy) i helgene. Han har en gutt, som han har annen hver uke og røyker med en gang han har lagt seg.

Hvem kan jeg kontakte for at dette skal ta slutt ? Jeg har konfrontert ham, men det virker ikke som han ser alvorligheten i dette. Har blitt tatt for promillekjøring gjentatte ganger og venter på ny dom nå. Jeg vet det skal være fest der i helga, ("narkofest"). JA ,dette vet jeg 100% sikkert !!

Kan jeg ringe politiet senere i kveld når jeg vet det er folk der? Og få dem til å ta ham, slik at det kanskje tar slutt? Vet han er redd politiet, grunnet barnet, men det er tydeligvis eneste måten å få en ende på dette. Jeg har ingen respekt for foreldre som ruser seg!!

Jeg vil være anonym. Hva kan jeg gjøre? Jeg vil virkelig det beste for alle, men jeg vet at det må et skikkelig spark til for at noe skal skje, og da ser jeg politiet som eneste utvei, egentlig.

Hva sier dere ?

 

Hilsen en som vil at noe skal skje.

Svar fra ungrus.no 28.09.2012

Hei!

Jeg blir så glad når noen bryr seg så mye som du gjør! Jeg er helt enig i at det å ruse seg ikke kan kombineres med det å ha ansvar for barn.

Du sier at du har konfrontert ham det gjelder, og at verken det eller gjentatte promilledommer har hjulpet. Det er ikke ditt ansvar om denne mannen fortsetter å ruse seg, men det er viktig at du holder fast på at barnet ikke skal oppleve faren i narkotikarus.

Du har selvsagt mulighet til å melde fra til politiet, og si at du ønsker å være anonym.

Dersom han har ansvar for sønnen mens han ruser seg, bør du ta kontakt med Barnevernsvakten på hjemstedet ditt eller ringe 116 111 Alarmtelefonen for barn og unge. Jeg ser du ikke er fra Kristiansand, så Alarmtelefonen kan veilede deg i forhold hvordan du kan gå frem der du bor.

 

Vennlig hilsen

 

Anne Wivestad

 

Prosjektleder ungrus.no.

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut