Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Blod i sæden

Hei!

Jeg er en gutt i fast forhold som bor med kjæresten min. Vi hadde sex for fire dager siden, og opplevde at når jeg kom var sæden blandet med blod. Når vi skulle ha sex igjen (fire dager etterpå) skjedde det samme nok en gang. Mellom disse dagene onanerte jeg, men da var alt helt normalt. Det har aldri skjedd før under onanering, men noen ganger for ca. et halvt år siden.

Vi lurer på hva som er "galt", og er litt urolige med tanke på at det har skjedd de siste gangene vi har hatt sex. Ellers føler jeg meg frisk, uten smerter o.l., det samme med partner min.

Hilsen gutt og jente i fast forhold, 18 år.

Svar fra ungrus.no 08.05.2013

Kjære gutt og jente!

Dette er et vanlig fenomen, og jeg kan heldigvis berolige dere med at det vanligvis er helt ufarlig, det er ikke tegn på noen sykdom i kjønnsorganene. Vanligvis kommer blod i sæden av små sprekker i blodkarene langs sædledere og urinrør, dette kan oppstå av seg selv og vil også reparere seg selv. Spesielt i din alder er det vanskelig å tenke seg noen mer alvorlige årsaker til blod i sæden.

Så mitt råd er: Dersom dette kommer og går, slik du forteller, kan du ta det helt med ro, det er ikke farlig. Dersom det blir konstant, altså at du alltid har blod i sæden, kan det hende at du bør snakke med legen din for eventuell undersøkelse hos urolog, men jeg har aldri opplevd at det har vært nødvendig.

 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

spesialist i samfunnsmedisin og allmennmedisin

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut