Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Mamma drikker seg full

Hei!

Mamma drikker seg full og sover på sofaen.
Etterpå sist hun gjorde det, sa hun "jeg skal slutte". Cirka 6 måneder etterpå begynte hun igjen.

Jente 13

Svar fra ungrus.no 13.03.2023

Hei jente 13 

Takk for at du skriver til oss i ungus.no 

Du skriver at mamma drikker seg full og sovner på sofaen. Det høres da ut som at dette har skjedd flere ganger, og kanskje ofte. Jeg tenker dette kan føles skremmende og utrygt for deg å oppleve. Jeg vet ikke om du bor alene med mamma, men jeg tenker uansett at det er kjempeviktig at du snakker med din far, besteforeldre eller en annen voksen du stoler på om dette. Du har rett til å føle deg trygg i hjemme. 

Du skriver videre at hun sier hun skal slutte. Dette er for meg, som jobber med rus, veldig vanlig å høre.
Hun mente det nok også 100 % når hun sa det, men så var det noe i kroppen som gjorde at hun drikker igjen, selv om hun har bestemt seg for å ikke gjøre det. Det føles kanskje da som løgn for deg, og det kan bli vanskelig å stole på det hun sier neste gang. 

Jeg vil igjen si at det er viktig at du snakker med en annen voksen om dette. Helsesykepleier på skolen har kunnskap om dette, og er på skolen bl.a. for å snakke om akkurat slike ting med elevene. Du kan også snakke med en lærer du stoler på, om det kjennes bedre. Det viktigste er at du ikke går og bærer på dette alene. 

Om det skulle oppstå en situasjon hvor mamma igjen er full og du trenger hjelp, så kan du også kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. De har også døgnåpen chat.  

Ønsker deg alt godt! 

Vennlig hilsen

Ann Christin Haugen 

Spesialutdannet sosionom

Avdeling for rus og avhengighetsbehandling 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut