Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Sterke reaksjoner fra foreldre på hasjrøyking

Hei!

Jeg ble tatt i å røyke hasj. Jeg kom hjem og var rød på øynene. Jeg sa hva jeg hadde gjort, og mamma klikket og sa jeg skulle gå å legge meg. Jeg vet hvordan mamma og pappa reagerer når de blir sure, og dette skremmer meg. Jeg er en helt vanlig gutt og de hadde aldri forventet seg noe sånn av meg.
Jeg angrer, men det hjelper jo ikke. Jeg har en følelse av at de kommer til å straffe meg isteden for å hjelpe meg.
Hva kan jeg gjøre?

Gutt 17

Svar fra ungrus.no 11.05.2022

Hei!

Jeg forstår at det skremmer deg at din mor "klikket" og at både hun og din far ble sure da de oppdaget at du hadde røykt hasj.
Det er gått noen dager siden dette skjedde, så kanskje ting ser litt annerledes ut nå?

Foreldre som bryr seg om barna sine, reagerer ofte med sinne når de egentlig blir redde eller engstelige. Kanskje de ser for seg alt galt som kan skje dersom sønnen deres er begynt med ulovlige rusmidler?

Nå har både du og de fått sovet på det, og da er kanskje tiden inne til å snakke fornuftig sammen om det som har skjedd.
Du skriver at du angrer, og da kan jo det bety at du ikke har tenkt å fortsette med å røyke hasj. I så fall, vil jo det være betryggende for dine foreldre å høre. Dersom bakgrunnen for at du har røykt hasj, er at det er noe som plager deg, synes jeg du skal benytte anledningen til å snakke med dine foreldre om dette. Forhåpentligvis kan de være gode støttespillere for deg, og eventuelt hjelpe deg til å ta tak i det som måtte være vanskelig. 

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut