Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Bekymret for å være gravid

Hei! 

Jeg er egentlig bare stresset osv, men jeg spør likevel. Jeg har hatt sex (hvis man kan kalle det sex, siden han så vidt var inni meg i to sekunder og vi brukte kondom) med en for en god stund siden.
Jeg har veldig magesmerter nå og er kvalm hele tiden, vet ikke om det er noe dårlig jeg har spist eller hva det kan være. Men jeg kom borti cryptic pregnancy og der er det nesten ingen symptomer på graviditet, men man er altså gravid. Og så snudde en jordmor på fosteret slik at man fikk mage. Jeg tror jo egentligt ikke at jeg er gravid, for jeg går på p-piller og har fått mensen regelmessig.
Men jeg er ja, bare redd. Så jeg trenger en bekreftelse på at det er 0 sjans for at jeg er gravid.

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 04.11.2020

Hei, 

Du er mest sannsynlig ikke gravid. En forsikring er vanskelig å gi deg da jeg ikke vet hvor lenge det er siden du hadde samleie (selv om det varte bare 2 min). Du skriver at du i tillegg til at dere brukte kondom så bruker du også p-piller. Om du har brukt dem etter anvisning og i tillegg kondom, er du ikke gravid. 

Det er veldig vanlig at en jente som har hatt en kanskje litt dårlig opplevelse knyttet til en intim kontakt kan bli lettere stresset med tanke på alt det som kan skje hvis og hvis.....
Stol på den prevensjonen du bruker. Magesmerter kan skyldes mye annet enn graviditet. Jeg regner også med at om de magesmertene vedvarte så har du til nå sjekket ut av hva det er som er galt. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut